• این نوشته شامل 5 خط می باشد.

بخشی از برنج برداشت شده را قبل از این که پوست‌گیری شود ـ یعنی قبل از جدا کردن پوسته خارجی و سبوس ـ در مدت زمان معینی می‌جوشانند و پس از خشک کردن، پوسته خارجی و سبوس را از دانه برنج جدا می‌کنند که به محصول به دست آمده برنج فرآوری شده یا پارابویل گفته می‌شود.

پارابویل در لغت به معنای پیش پخت شده یا نیم جوش است.

یکی از اهداف تولید برنج فرآوری شده آن است که بر اثر نیم جوش شدن، مقاومت دانه برنج نسبت به تنش‌های شالیکوبی افزایش یافته و درصد شکستگی و نیم دانه شدن برنج کاهش می‌یابد و هدف دوم بالا بردن ارزش تغذیه‌ای آن است.