عجیب اما واقعی:1.تولید عسل بدون دخالت زنبور عسل2.تولید روغن زیتون بدون استفاده از زیتون و 3.آبلیمو بدون استفاده از لیمو
- این متن شامل بیش از 3 خط می باشد.
آبلیمو بدون استفاده از لیمو
تنها با ٤ لیتر اسید سولفور و گوگرد، میتوان بدون استفاده از لیمو ١٠ تن آبلیموی تقلبی تهیه کرد. گرچه کارشناسان معتقدند امکان تشخیص آبلیموی تقلبی به جز در آزمایشگاه وجود ندارد، اما برای دانستن این موضوع کافی است یک استدلال ساده را درنظر بگیریم: قیمت تمام شده آبلیموی صنعتی از نرخ لیموترش تازه در بازار پایینتر است. یک کیلوگرم لیموترش تازه در بازار بین ١٢ تا ١٧هزار تومان قیمت دارد. این درحالی است که یک لیتر آبلیمو بستهبندی حدود ٨ تا ١٠هزار تومان قیمت گذاری شده است.
آبلیموهای تقلبی دودسته هستند. یک دسته آبلیمویی که بدون استفاده از میوه لیمو تولید میشود که محتوای آن اسید سولفور و گوگرد است و دسته دوم آبلیموی بسیار رقیق طبیعی با مقادیر بالای ترکیبات شیمیایی است.
میزان مجاز استفاده از متابی سولفیت سدیم که یک ماده شیمیایی است در حد ٢٥٠ پیپیام است، زیرا این ماده مانع از تغییر رنگ و فساد میکروبی آبلیمو میشود. این در حالی است که نتایج آزمایش آبلیموهای موجود در بازار نشان میدهد که در برخی از آنها تا ٥ برابر یعنی نزدیک ١٢٥٠ واحد متابی سولفیت موجود است.
تولید عسل بدون دخالت زنبور
البته تعریفها از عسل تقلبی متفاوت است و برهمین اساس عدهای خوراندن محلول آب شکر به زنبور را تقلب نمیدانند. این در شرایطی است که دستهای دیگر از کارشناسان هرگونه تغییر غیرطبیعی در فرآیند تولید ماده غذایی را نوعی تصرف و تقلب میدانند. با این حساب تقلب جالب دیگری در این بازار وجود دارد و آن تولید عسل بدون دخالت زنبور است. «
در کشور ما سه نوع عسل وجود دارد، نوع اول عسلهای طبیعی و نوع دوم عسلهای تغذیهای هستند که در تولید نوع دوم به زنبور مخلوط آب و شکر خورانده میشود و در نوع سوم که عسلهای دستساز نامیده میشود متقلبان با گلوکز و اسانس و بدون دخالت زنبور عسل تولید میکنند.
روغن زیتون!
روغن زیتون تقلبی بدون استفاده از میوه زیتون و با ترکیب پارافین، روغن مایع و اسانس زیتون ساخته میشود، اما تقلب در این کالا به همین موضوع محدود نمیشود و نوعی روغن زیتون در بازار ایران وجود دارد که اصولا مصرف خوراکی ندارد و در سایر کشورها برای تولید خمیر دندان، پماد و کرم مورد مصرف قرار میگیرد. این نوع روغن زیتون که با فعل و انفعالات شیمیایی و از تفاله زیتون (پومیت) استخراج میشود بسیار خطرناک و سرطان زاست و مطابق قوانین کشور واردات و عرضه آن بهعنوان روغن خوراکی ممنوع است.
اما سودجویان این نوع روغن زیتون را با یکسوم قیمت از کشورهایی مانند ترکیه و ایتالیا وارد کرده و با نرخ روغن زیتون خوراکی به مشتریان ایرانی میفروشند.
روغن زیتون طبیعی از گوشت میوه تازه و به روشهای مکانیکی استخراج میشود، اما ممکن است ٥ تا ٧درصد روغن در تفاله زیتون باقی بماند که توسط تجهیزات روغنکشی قابل استحصال نیست و بنابراین با استفاده از گرما، حلالها و فعل و انفعالات شیمیایی بهطور مجدد از این تفاله روغن گرفته میشود که به هیچ عنوان کیفی نیست و به دلیل خطر بالای مواد شیمیایی حلال، مصرف خوراکی آن منع شده است و فقط مصرف صنعتی دارد.