چرا نباید بستنی سنتی بخوریم؟
- این متن بیش از 3 خط می باشد
تحقیقات نشان میدهد بستنیهای سنتی در ایران و دیگر کشورهای تولیدکننده، آلوده به انواعی از میکروارگانیسمهای بیماریزاست که میتواند سبب بروز عفونت غذایی و مسمومیت با علائمی چون اسهال، استفراغ، دل پیچه و سردردهای شدید شود
. این بستنیها به فرض این که با شیرهای پاستوریزه تولید شوند، ممکن است از طریق خامه به کار رفته در آنها که معمولا غیرپاستوریزه است، منجر به مسمومیت شود.
آلودگیهای ثانویهای را هم که هنگام عرضه محصول باعث افزایش بار میکروبی بستنی میشود نباید نادیده گرفت.
ظروفی که بستنیهای سنتی در آن نگهداری میشود اغلب از جنس آلومینیوم بوده و جدار آنها پر از خراشهایی است که در اثر شستوشوی غیر مستمر و نامناسب، سبب آلودگی شیمیایی و میکروبی محصول میشود.
از سوی دیگر، تمام مراحل تهیه و تولید بستنیهای سنتی در اماکن و مغازههای سطح شهر به صورت دستی انجام میشود و متاسفانه نظارت بازرسان بهداشت در این زمینه کمرنگ است..