برخی ادعا ها شامل این است که  نرم بودن بافت گوجه‌فرنگی می‌تواند نشانه تجمع نیترات در آن باشد(البته این ادعا چندان قابل‌استناد نیست. )

گاهی گفته می‌شود وجود رگه‌های سفیدرنگ در گوجه‌فرنگی‌ها هم علامتی از تجمع نیترات در آنهاست اما این رگه‌های سفید، معمولا نشان‌دهنده عدم تعادل غذایی در محصول است. مثلا اگر کلسیم یا فسفر گوجه‌فرنگی کم باشد .

گرچه تشخیص وجود نیترات بالا در محصولی مانند گوجه‌فرنگی، آسان نیست .

اما در موادی مانند سیب‌زمینی‌ که نیترات بالایی دارند، علامت این است که :

هم بسیار زود جوانه می‌زنند

هم پس از پوست گرفتن و خرد کردن، به‌سرعت سیاه می‌شوند

 

اما در باره پیاز :

کلفت و باز بودن گردن پیاز هم می‌تواند نشانه تجمع نیترات بالا در محصول باشد